Хирургия без белези - нова плазмена методика

Прототип на устройството работещо със студена плазма за външни хирургически разрези намалява усложненията, белезите и използваните за процедура време и разходи.

The BioWeld1 система е съставена от хелий цистерна, като основното устройство е с размерите на кутия за обувки, както и различни накрайници за еднократна употреба. Доставената до раневата повърхност студена струя плазма води до повишаване на коагулация и едновременното затваряне на раната и дезинфекция. Устройството притежава две различни режими на работа ; първата използва студена струя плазма да се прилага със запазена марка биологичен филм, наречен Chitoplast за съединяване на тъкани заедно. Други приложения в развитието не изискват Chitoplast , и разчитат единствено на тъканните реакции на струята плазма.

Сред предимствата на системата са подобрени удовлетвореността на пациентите , по-малко белези , намалени вътреболнични инфекции ( болничните ) , намалява болката , няма нужда да се отстрани хирургически конци , намалена продължителност на престоя, подобрени клинични резултати , намаляване на усложнения , подобрено лечение разрязване и запечатване, и намаляване на разходите за болнични и процедурата дължина. Системата изисква сравнително кратка крива на обучение .The BioWeld1 система е в процес на разработване от IonMed ( Yokneam Illit , Израел ) .


" Никой не е правил това преди и повече от това , платформата на студена плазма е технология, която не е налична в медицината все още. Ние вероятно ще бъде първият ", каза Ronen Lam , съосновател и вицепрезидент за бизнес развитие в IonMed , в интервю за ISRAEL21c . " Tissue повторно свързване е направено от хиляди години с шевове и през последните години с телбод и лепила . Време е за нещо ново в този традиционен пазар, и затова решихме да започнем оттук. "

Плазмата е една от четирите основни състояния на материята , а другите две са твърдо, течно и газ. Плазмата досега се имаше ограничена роля в хирургичните операции поради високите температури , които се създават и в резултат вредно въздействие върху тъканта на тялото.

 за повече информация : http://www.ion-med.com/
 по данни от : http://www.hospimedica.com 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Херниите - нови платна и технологии

Терапия за рани с отрицателно налягане

Хранене и рак