Бъдещи интервенции в онкологичните заболявания

Традиционните хирургични техники сега все повече се заменят с минимално инвазивна образни интервенционални процедури свързани с онкологията. Това са последните открития на Frost & Sullivan ( Frost , Mountain View, CA, USA) - международно проучване на пазара.

Основни онкологични комбинаторни техники за интервенция включват термична аблация , висока интензивен фокусиран ултразвук ( HIFU ) , и емболизация . Радиочестотна аблация (Radio Frequency Ablation - RFA ) и криоаблация вече се считат възможности за лечение , докато трансартериалната химио - емболизация ( Trans Arterial Chemo Embolisation - TACE ) е може би световен стандарт за лечението на неоперабилен хепатоцелуларен карцином.

Микровълнова аблация ( MicroWave Ablation -MWA ) , селективна вътрешна лъчетерапия ( Selective Internal Radio Therapy -SIRT ) , и необратима електропорация са други интервенционални технологии, но пълно клинични доказателства за ефективното използване на тях все още липсва . Повечето изследвания са спонсорирани , така че параметрите за оценка на методите се различават и резултатите по този начин не може да бъде безпристрастен . Увеличаването на инвестициите в научни изследвания ще подобри съществуващите устройства и изходни технологии " . Например, тъкан прегряване по време MWA може да се избегне чрез прилагане на алгоритми за контрол на мощността и разширени ергономични устройства са проектирани с инстинктивни контрол и функции.

" Популярността на интервенционалната технология се увеличава ; тя ще бъде считана като основна възможност лечение в близкото бъдеще ", каза Аканша Джоши , старши анализатор на здравеопазването на Frost & Sullivan и автор на доклада . "Ефективност на разходите и подобряване на качеството на живот са основните заслуги , постигнати с интервенция онкология. "
 по данни от http://www.hospimedica.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Херниите - нови платна и технологии

Терапия за рани с отрицателно налягане

Хранене и рак