Нова хирургична методика при гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ)

Минимално инвазивна хирургична процедура, наречена магнитен сфинктер обхват (MSA), е безопасен и ефективен вариант за облекчаване на гастроезофагеална рефлуксна болест (ГЕРБ), според ново проучване.
Изследователи от Университета на Милано (Италия), проследили 100 последователни пациенти, претърпели лапароскопска MSA за ГЕРБ между 2007 - 2012. Пациентите са лекувани с LINX система за управление на отлив за укрепване на отслабена долния езофагеален сфинктер (LES), с помощта на серия от магнитни зърна, свързани един с друг чрез проводници за образуване на форма пръстен. Изследователите проследяват клиничните резултати на хранопровода - измервания на рН, скала за симптоми, употреба на протонна помпа инхибитор (PPI), и качеството на живот резултати; за всеки пациент, като след това се сравнява тези данни с данни
преди хирургичното лечение.
Резултатите от проучването показват, че отливът на киселина е значително намален, средно с общото време киселинна експозиция спадане от 8% преди имплантирането на 3,2% след процедурата. Освен това, 85% от пациентите ГЕРБ са в състояние да премахне ежедневната употреба на инхибитори на протонната помпа. Накрая, пациентите съобщават за обща удовлетвореност от качеството си на живот, от 16 на свързани със здравето качество на живот ГЕРБ гол в началото, 24 от ИПП, и при последния контролен подобрение на резултата от само два. Изследването е публикувано в Октомври 2013 брой на списанието на Американския колеж по хирургия.
Гастроезофагеалната рефлуксна LINX система е продукт на Торакс Медицински (Сейнт Пол, Минесота, САЩ), и се състои от серия от титанови перли, всеки с магнитна сърцевина, свързани заедно с независими проводници титан за образуване на форма пръстен, то се поставя laparoscopicaly около LES. Силата на магнитните гранули е предназначена да осигури допълнително сила, за да запази слаб LES затворени, предотвратяване на обратно потока на съдържанието на стомаха.

*по материали от http://www.hospimedica.com/ 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Херниите - нови платна и технологии

Терапия за рани с отрицателно налягане

Хранене и рак