Stimulex Pen

Stimuplex Pen is a product of B.Braun Medical ( Bethhem, PA, USA; www.bbraun.com).

В САЩ беше разработено неинвазивно усройство, което работейки през кожата може да локализира и картографира повърхностните нерви, както и да посоче оптималния ъгъл за поставянето на инжекционната игла.

Stimulex Pen е уред с големината на химикал. Работи на малък участък от кожата и с голяма точност показва клоновете на нервите с оглед съхраняването им при инцизия, поставяне на инжекция, абокат и други медицински манипулации. Апаратът има големи предимсва ако се използва в комбинация с ехографски-контролирана нервна технология. Stimuplex Pen може да бъде използван за идентифицирането на кожни сетивти нерви и техните клонове до 3 см дълбочина. Ефективен е особено в локализирането на нерви по крайниците, където ще се използва анестезия. Stimuplex Pen също посочва идеалното място за поставянето на венозната игла и подходящият ъгъл за приложението и в кожата. Допълнително приложение на разработеният апарат е намаляване на болката при пациенти, с предстоящи оперативни намеси, както и при спешни масови ситуации.

Проф. Рой Греенграс от Mayo Clinic, USA съобщи че новата технология ще подпомогне развитието на регионалната анестезия особено в бързи рискови ситуации.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Херниите - нови платна и технологии

Терапия за рани с отрицателно налягане

Хранене и рак