Монохромен дисплей за мамографска диагностика

21 инчов монохромен дисплей е идеалният инструмент за мамографска диагностика, като може да се използва и за комуникационни приложения.

Siemens Automation Drives разработи новия SMD 21510 D пет мегапикселов монитор за медицински нужди, който се отличава с изключително качество на дисплея си. Интегрираната напълно автоматизирана стабилизационна система подсигурява надеждно проверена скала на сив отговор и продължителни, наситени луминисциращи емисии /нива на цвят/. Новият медицнски дисплей може да бъде използван с множество стандарти и графични карти от последно поколение поддържащи високи резолюции.

Монитора достига резолюция от 2048 x 2560 пиксела и осветеност от 750 cd / m2. В него са вградени два независими един от друг сензори, които следят продължителността на осветеност и нива на сивата гама. Вградения стабилизационен сензор проследява задното осветяване в центъра на дисплея докато интегрирания постоанен сензор следи изображенията в ътлине без да пречи по никакъв начин за крайното качество на изображението.

Тази мониторираща система осигурява цялостно висококачествено изображение и съобразяване със стандартите за медицинско изображение като DICOM * Digital Imaging and Communication in Medicine*. Синьо оцветеното / използва се студен катод електронно лъчева тръба/ задно осветление е оптимално приложено за човешкото око, което е изключително чувствително в този цветови диапазон. Това дава възможност за постигнето на диагнозата с максимална острота на изображението и минимално натоварване на очите.

Скалата на сиво в дисплея е прекалибрирана и следователно е готова да се използва веднага след изваждането на монитора от опаковката. С 5 представени 12 битови таблици, мониторът може да бъде инсталиран бързо и лесно и да бъде пригоден за различни нива на осветеност в помещението. Данните за монитоа са запазени в 12 битови таблици, което го прави използваем с всякакъв вид графична карта.

Новият контролиращ хардуер на монитора поддържа и двата 8 битови и 10 битови дигитално-аналогови преобразуватели на входящия сигнал, което го прави удобен за всякакви видеокарти и всякакви приложения. С качествения софтуер и външни фотометри, характеристиките на монитора могат да бъдат донастроени и оптимизирани за локалната среда, нивата на осветеност да бъдат измерени и ако е необходимо вътрешните сензори да бъдат донастроени до необходимите нива.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Херниите - нови платна и технологии

Терапия за рани с отрицателно налягане

Хранене и рак